صفحه نخست | دوربین ثبت وقایع خودرو چه مدلی بخریم؟

دوربین ثبت وقایع خودرو چه مدلی بخریم؟

عکس و فیلم‌های تهیه شده با دوربین ثبت وقایع خودرو تا جایی قابلیت استناد و ارزش قانونی دارد که در برخی کشورها شرکت‌های بیمه‌ای برای خودروهای مجهز به این دوربین‌ها تخفیف‌های ویژه‌ای در نظر گرفته می‌شود. در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا به سؤال ابتدایی یعنی دوربین ثبت وقایع خودرو چی بخرم پاسخ دهیم.


دوربین ثبت وقایع خودرو چی بخرم ؟

دوربین ثبت وقایع خودرو یکی از تجهیزات جانبی خودرو است. به دلیل کارایی بالای این وسیله در بازسازی صحنه تصادفات و حل اختلافات برخی از شرکت‌های خودروسازی آن را به‌صورت فابریک روی محصولات خود، ارائه می‌دهند. کاربردی‌بودن این وسیله باعث شده تا بسیاری از رانندگان که خودرو آن‌ها فاقد این وسیله است، به فکر خرید دوربین ثبت وقایع خودرو باشند. در اینجا سؤالی که ذهن بسیاری از این رانندگان را به خود مشغول می‌کند، دوربین ثبت وقایع خودرو پی بخرم ؟ است. برای پاسخ درست به این سؤال در ابتدا باید با انواع دوربین خودرو آشنا شوید.


معرفی انواع دوربین خودرویی برای ثبت وقایع

دوربین های ثبت وقایع خودرو (Dash Cam) انواع مختلفی دارند که بر اساس ویژگی‌ها، کاربردها و نحوه نصب دسته‌بندی می‌شوند:

دید در شب، GPS داخلی و یکپارچگی با مانیتور و ضبط تصویری از دیگر امکانات دوربین های ماشین موجود در بازار است که وجود آن‌ها باعث بالاتر رفتن قیمت می‌شود.

بهترین مارک دوربین ثبت وقایع موجود در بازار کدام‌اند؟

اگر کمی در بازار تجهیزات جانبی خودرو، جستجو کنید، برندهای مختلفی از دوربین ثبت وقایع خودرو را پیدا خواهید کرد. برندهای ایرانی، چینی و حتی آمریکایی. در حال حاضر SFYMS ، شیائومی و گارمین پرطرف‌دارترین و باکیفیت‌ترین مارک این دستگاه هستند. هر یک از این برندها طیف مختلف از دوربین ماشین را با دامنه قیمتی متفاوتی تولید و عرضه می‌کنند:


در هنگام خرید دوربین ثبت وقایع خودرو به چه نکاتی توجه کنیم؟

هنگام خرید این آپشن خودرویی باید به چند نکته مهم توجه کرد تا محصولی باکیفیت و متناسب با نیازهای خود خریداری کنید. خلاصه این نکات مهم عبارت‌اند از:

  1. رزولوشن: حداقل رزولوشن Full HD یا ۱۰۸۰ p برای ثبت تصاویر مناسب نیاز است. مدل‌های 4K کیفیت بالاتری دارند؛ اما در دسته اقتصادی قرار نمی‌گیرند. می‌شود تا جزئیات مانند پلاک خودروها واضح باشد. مدل‌های 1440p یا 4K کیفیت بهتری ارائه می‌دهند، اما گران‌تر هستند.
  2. ضبط تصاویر باکیفیت در نور کم: اغلب دزدی‌ها و آسیب‌های ناشی از شرارت در شب و شرایط نوری کم اتفاق می‌افتد. دوربینی با فناوری WDR (Wide Dynamic Range) یا HDR امکان ثبت تصاویر در نور کم و تاریکی دارد و می‌تواند به شما در حل مشکلات کمک کند.
  3. زاویه دید: زاویه ۱۲۰ تا ۱۷۰ درجه برای پوشش مناسب جاده کافی است.
  4. تعداد لنزهای دوربین: دوربین‌های تک لنز معمولاً قیمت مناسب‌تری دارند؛ اما اگر نیاز به ضبط اتفاقات عقب خودرو یا داخل کابین دارید به سراغ مدل‌های دو، سه لنز یا ۳۶۰ بروید.
  5. منبع تغذیه: دوربین‌های ثبت وقایع به‌خصوص انواع تک لنز، از فندکی خودرو (12V/24V) تغذیه می‌شوند. در انواعی که امکان ضبط تصاویر در حالت پارک فراهم است از باتری داخلی استفاده یا به برق ماشین متصل می‌شوند.
  6. نصب ساده: دوربین‌های ثبت وقایع خودرو باید به‌راحتی روی داشبورد یا شیشه جلو نصب شوند. کیفیت پایه‌های مکنده یا چسبنده را حتماً در هنگام خرید بررسی کنید.
  7. کارت حافظه: دوربین باید از کارت‌های MicroSD با ظرفیت بالا ۳۲ تا ۲۵۶ پشتیبانی کند.
  8. ضبط حلقه‌ای: (Loop Recording) این ویژگی باعث می‌شود دوربین به‌صورت خودکار ویدئوهای قدیمی را با جدید جایگزین کند.
  9. سیستم‌های ADAS: برخی مدل‌ها امکان دادن هشدارهایی مانند خروج از خط یا فاصله نزدیک نیز دارند.

قبل از اقدام به خرید، حتماً نظرات کاربران در سایت‌های معتبر را بخوانید تا از عملکرد واقعی دوربین مطمئن شوید.


سخن پایانی:

این که دوربین ثبت وقایع خودرو چی بخرم ؟ به نیازها و البته بودجه شما بستگی دارد. دوربین های خودرویی موجود در بازار تنوع قیمتی و مدل زیادی دارند. انتخاب یک دستگاه باقیمت مناسب و ویژگی‌های کاربردی به شما کمک می‌کند تا علاوه بر نظارت بر رانندگی، در مواقع اضطراری از ویدئوهای آن استفاده کنید.

8-02-1404, 13:24
بازگشت